Артишок

Cynara cardunculus var. scolymus

За родина на артишокът се смята Етиопия откъдето е пренесен и култивиран в Югозападна Европа и Северна Африка още във времената на Гърция и Рим. В сравнение с други зеленчуци, артишокът има голямо съдържание на полифенолни съединения, на което се дължат и неговите силни антиоксидантни свойства.

Екстрактът от артишок подобрява метаболизирането на мазнини

Общоприето е, че увеличаването на жлъчната секреция (холереза) е важна за метаболизирането на мазнини като същите оказват положително влияние върху чревната подвижност (перисталтика). Наблюдавано е, че холеретичния ефект на екстрактът от артишок започва да действа „ леко“ незабавно и достига максимум след ½ час и преминава след 1 час.

Защитава лимфните съдове от увреждане от свободни радикали и заздравя връзките между клетките им

Екстрактът от артишок предизвиква синтеза на важни молекулярни маркери на младостта, отговорни за микроциркулацията и вазодилатацията на ендотелните клетки, действащи като потенциално противовъзпалително средство, защитават лимфните съдове от окислителното увреждане на свободните радикали.

Артишок
(

Cynara cardunculus var. scolymus

)

Артишок се използва в следните продукти на Leanea

  • Leanea N°2 L-FLOW

    Специализирана формула за лимфен дренаж и акцентирано отслабване

Енциклопедия на съставките

  • Cynatine HNS® коса

  • Cynatine HNS® нокти

  • Артишок

  • Астаксантин

  • Биоперин

  • Биотин

  • листа от бреза

    Бреза

  • Бромелаин

  • Глухарче

  • Готу кола

    Готу кола

  • Джинджифил

  • Жълта комунига

  • Истинско еньовче

  • Конски кестен

    Конски кестен

  • съставка

    Коприва

  • Мед

    Мед

  • Пиперин

  • Полски хвощ

  • Репей

  • Рибен Колаген тип I (Peptan F)

  • Рутин

    Рутин

  • Селен

    Селен

  • Силиций

    Силиций

  • Транс-ресвератрол

  • Хесперидин е флавоноиден глюкозид.

    Хесперидин

  • Хиалуронова киселина

  • цинк

    Цинк

  • Предпазват от увреждане на кръвоносните съдове

    Черна боровинка